TUDOMÁNY AZ EGÉSZ CSALÁDNAK! /in Hungarian/

2010. szeptember 17-19. között Budapesten, a Múzeumkertben kerül megrendezésre az I. Tudományfesztivál. A magyar tudomány háromnapos ünnepe a Magyar Kulturális Örökség Napjainak alkalmából, Széchenyi István és Bolyai János halálának 150. évfordulója évében – életművük előtt tisztelegve – kerül megrendezésre.



A rendezvény ötletgazdája, igazgatója Dr. Zárug Péter Farkas politológus, aki ezzel a rendezvénnyel szándékozik bekapcsolni a magyar tudományos életet a világ számos országában jelentkező Science Fest mozgalomba.



Az I. Tudományfesztiválra kilátogatók a magyar tudományos élet színes forgatagába pillanthatnak be. Találkozhatnak előadásokon Magyarország sztártudósaival, kipróbálhatják a hazai fejlesztésű hidrogén autót a Hy–go-t, ingyenes tárlatvezetésen vehetnek rész a XX. századi nagy tudósainkat bemutató „Akik a XX. századot csinálták” kiállításon a Nemzeti Múzeumban, és először nézhetik meg együtt az UNESCO jegyzékébe felvett öt jelentős tudományos örökségelemet a „Memory of the World Emlékkiállítás” keretében. De látványos, kipróbálható kísérletek és bemutatók várják a család minden tagját!



A Kulturális Örökség Napjai programon belül pedig a Múzeumkertben találkozhat a nagyközönség a karcagi birkafőzőktől, a mezőkövesdi matyók és a magyar solymászokon át, a mezőtúri fazekasokig, akik mind bepillantást engednek a magyar szellemi örökség ápolásába.



A magyar innovációt, a világban elismert sztártudósainkat, valamint a magyar szellemi és tudományos örökségünket bemutató I. Tudományfesztivált három nagy múltú kulturális-tudományos intézmény, a Magyar Nemzeti Múzeum, a TIT Kossuth Klub Egyesület, valamint a Bolyai Pedagógiai Alapítvány szervezi. Az előadásokkal, látványos kísérletekkel és esti nagykoncertekkel jelentkező program ingyenesen várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat a Múzeumkertben szeptember 17-19. között.



A fesztivált szeptember 17-én 16.00-kor Szőcs Géza kulturális államtitkár, és Dr. Pálinkás József a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, valamint dr. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere nyitja meg.




További részletek és online közvetítés a fesztivál mindhárom napja alatt a www.tudomanyfesztival.hu honlapon.

Votes: 0
E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of The International NanoScience Community - Nanopaprika.eu to add comments!

Join The International NanoScience Community - Nanopaprika.eu