Öt évvel ezelőtt hirdetett először középiskolásoknak szóló pályázatot a 2007-ben alapított NanoTudomány Nemzetközi Közössége (The International NanoScience Community - TINC). Az idei jubileumi kiírás célja feltérképezni, mennyire valósultak meg az akkori álmok, beépült-e a nanotechnológia a mindennapjainkba. A 6600 tagot számláló, főleg európai, ázsiai és amerikai kutatókat tömörítő tudományos közösségi hálózat fontosnak érzi, hogy a szakmai tartalom mellett teret biztosítson a téma iránt érdeklődő fiataloknak. 
A virtuális hálózat szeptemberben közel harminc ország vegyészeinek, fizikusainak és biológusainak részvételével szervezte meg a III. Virtuális Nanotechnológiai Poszter-konferenciát. Decemberben sor kerül a szintén harmadik Indiai Nano-napokra a hálózaton. A "szabad hozzáférés" trendjét követve, valamennyi Interneten publikált anyag elérhető a weboldal minden látogatója számára, a szakemberek részvétele pedig térítésmentes a netes rendezvényeken.


Pályázati felhívás középiskolásoknak


Nanopaprika esszé és rajzpályázatot hirdet középiskolásoknak "Megvalósult álmok?"- nanotechnológia a hétköznapokban címmel. Napjainkban egyre gyakrabban hallunk a nanotudományok segítségével kifejlesztett, megalkotott újdonságokról. A pályázat célja, hogy megmutassa, mit gondolnak a mai középiskolások a "nanokorszak" új anyagairól, módszereiről és az ezek segítségével létrehozott termékekről. 


A pályázat két kategóriában zajlik: 
I. kategória 14-16 évesek
II. kategória:17-18 évesek 


nanopályázat témái: 
1. nanotechnológiával kapcsolatos, szabadon választott témájú esszé 
A témakörben a pályázat terjedelme I. kategóriában legalább 3 gépelt oldal, II. kategóriában legalább 5 gépelt oldal. 
2. rajzpályázat 


A rajzokat és a szöveges pályázatokat elektronikus formában várjuk 2013. november 4-ig. A munkákat felkért szakmai zsűri értékeli, kategóriánként a legjobbnak ítélt első három helyezett könyvjutalomban részesül. A legnívósabb pályamunkák feltöltésre kerülnek a weboldalra. 


  Jelentkezési lap (letölthető a linkre kattintva) és további információ az editor@nanopaprika.eu címen.

Votes: 0
E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of The International NanoScience Community - Nanopaprika.eu to add comments!

Join The International NanoScience Community - Nanopaprika.eu