Nanotechnológiai kutatások – virtuális tudományos konferencia másodszor, hazai kezdeményezésre

Delhitől Moszkváig, Pekingtől New Yorkig gyűlnek  össze a nanotechnológiával foglalkozó vegyészek, fizikusok, biológusok és orvosok a The International NanoScience Community (NanoTudomány Nemzetközi Közössége) által szervezett virtuális tudományos konferencián 2012.  szeptember 10. és 14. között.

A tavalyi hagyományokat folytatva, a NANOPAPRIKA-POSTER 2012 rendezvény bemutatkozási lehetőséget kíván nyújtani mindazoknak, akik 2007 óta aktív tagjai a tudományág foglalkozó szakemberek internetes közösségének. A tudományos kapcsolatteremtés új formáját hagyományteremtő szándékkal indították útjára a lapot szerkesztő fiatal vegyészek 2011-ben.

Az 5700 kutatót, diákot tömörítő weboldal számára a legnagyobb kihívás, hogy a közösségi oldalak által nyújtott szolgáltatásokat - mint például a blog, a fórum, a chat -, ötvözze a tudományos igényességgel. Mindezek érdekében hozta létre a Nanopaprika néhány éve a nemzetközi tudományos tanácsadó testületét és volt jelen médiatámogatóként közel kétszáz nanokonferencián a világ számos pontján.

A tagok által kezdeményezett kutatói fórumon egyenlő eséllyel indulnak a fejlődő országok tudósai is. A virtuális tér lehetővé teszi, hogy az utazási, szállás és poszter nyomtatási kiadásokat megspórolják a résztvevők. Az egy héten át tartó rendezvény jó alkalmat biztosít arra is, hogy a hazai kutatók „betekinthessenek” olyan távoli országok laborjaiba, mint Irak, Kína vagy Brazília.

Az ingyenes virtuális konferencia nyitott a nanotechnológia legújabb vívmányai iránt érdeklődők számára, ők akár regisztráció nélkül is megtekinthetik a prezentációkat.

Az angol nyelvű előadás kivonatokat a 2012. augusztus 1-ig, az elektronikus posztereket augusztus 15-ig várják a szervezők.

Az elfogadott összefoglalók és további információk a virtuális konferencia oldalán tekinthetők meg:

 www.nanopaprika.eu/np2012

Views: 58

Comment

You need to be a member of The International NanoScience Community to add comments!

Join The International NanoScience Community

Welcome - about us

Welcome! Nanopaprika was cooked up by Hungarian chemistry PhD student in 2007. The main idea was to create something more personal than the other nano networks already on the Internet. Community is open to everyone from post-doctorial researchers and professors to students everywhere.

There is only one important assumption: you have to be interested in nano!

Nanopaprika is always looking for new partners, if you have any idea, contact me at editor@nanopaprika.eu

Dr. András Paszternák, founder of Nanopaprika

Partner network:

Next partner events of TINC

We are Media Partner of:

Badge

Loading…

© 2018   Created by András Paszternák, PhD (founder).   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service