Elek László műsora az MR1-Kossuth Rádión
.

2010.04.06., kedd 14:35 - 15:00

Tér-idő: a nanotechnológia

Parányok új világa, a nano címmel új sorozatot indít kedden a Tér-idő. Az első rész témája a nanotechnológia. Egymilliárd részre kell felosztanunk egy métert, hogy eljussunk a nano-tartományba. Ma még többnyire csak a laboratóriumban kísérleteznek, de hamarosan életünk, mindennapjaink nélkülözhetetlen része lesz a világot megváltoztató seregnyi láthatatlan kerék, eszköz, érzékelő és apró gép.

2010.04.07., szerda 14:35 - 15:00

Tér-idő: a nano-biotechnológia

Tér-idő: a nanotechnológia Szerdán folytatja Parányok új világa, a nano című sorozatát a Tér-idő. A második rész témája a nano-biotechnológia. Állattenyésztés és növénynemesítés, biológiai alapkutatás és alkalmazott tudomány. Csupa régi, ismert terület – ahol ma mindent megváltoztat, átalakít az új technika.

2010.04.08., csütörtök 14:35 - 15:00

Tér-idő: a nano-medicina

Csütörtökön folytatja Parányok új világa, a nano című sorozatát a Tér-idő. A harmadik rész témája a nano-medicina. Tervrajz alapján készített apró szerkezetek, amelyek kijavítják az emberi test hibáit, eddig csak fantasztikus filmekben látott gépek az erekben, atomi méretekben gondolkodó gyógyszerkészítő – eszközök, eljárások, amelyek átalakítják a gyógyítást.

2010.04.09., péntek 14:35 - 15:00

Tér-idő: a nano-kémia

Pénteken folytatja Parányok új világa, a nano című sorozatát a Tér-idő. A negyedik, befejező részt témája a nano-kémia. A kémia és a kémikusok alapvető feladata, hogy minél tökéletesebb anyagokat állítsanak elő. A nano-tudomány új eljárásokat, új lehetőségeket adott, amelyekkel a kémikusok ma összetett, különös tulajdonságokkal rendelkező anyagokat készítenek.

Hallgassa meg a rádió műsort: http://www.mr1-kossuth.hu/
Votes: 0
E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of The International NanoScience Community - Nanopaprika.eu to add comments!

Join The International NanoScience Community - Nanopaprika.eu