Gyógyszerkutatásba fektet a Primus Capital (in Hungarian)

3439916942?profile=originalBudapest, 2011. december 6., kedd (MTI) - A Jeremie Program nyertes Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. legújabb befektetésével a gyógyszerkutatás piacára lép, és 400 millió forintos tőkeemeléssel a BBS Nanotechnológia Kft.-ben szerez üzletrészt - közölte az alapkezelő kedden az MTI-vel.

    A debreceni székhelyű BBS Nanotechnológia Kft. olyan új, nanotechnológián alapuló hatóanyag-formulázási eljárást dolgozott ki, amely áttörés az onkológia területén, az új technológiával a krónikus tumoros megbetegedések kezelhetők.
    A kft. által kidolgozott új eljárással célzottan oldható meg a kontrasztanyagok és kemoterápikumok bevitele, ezáltal javul a tumorok diagnosztizálása, a gyógyszerek hatása növelhető, a tumorok hatékonyabban elpusztíthatók, és a nem kívánt mellékhatások száma jelentősen csökkenthető.
    A közlemény ismerteti, hogy a célzott terápiás szerek kidolgozása nagy kihívást jelent az onkológiai kutatások területén, mivel számos gyógyszer és kontraszt anyag hatása nem specifikus, ezért nagy dózisban kell őket alkalmazni, a kezelések pedig gyakran súlyos mellékhatásokkal járnak. A gyógyszerkutatás új eredményei ellenére ezért továbbra is nagy igény jelentkezik az olyan új származékokra, amelyek jobb hatással rendelkeznek és biztonsággal alkalmazhatók.
    A BBS Nanotechnológia Kft. a Primus III. kockázati tőkealap ötödik befektetése a Blueprint Entertainment, a szoftverfejlesztő IVM Zrt., a távmunkára építő contact center szolgáltatásokat nyújtó Comforce Zrt. és az egyedi marketing megoldásokat nyújtó Adfit Zrt. után.

Votes: 0
E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of The International NanoScience Community - Nanopaprika.eu to add comments!

Join The International NanoScience Community - Nanopaprika.eu