Gazdasági és kereskedelmi együttműködést írt alá Kína Shandong tartománya és Borsod-Abaúj-Zemplén megye (in Hungarian)

Gazdasági és kereskedelmi együttműködési megállapodást írt alá a Kínai Népköztársaság harmadik leggazdagabb tartománya, Shandong és Borsod-Abaúj-Zemplén megye csütörtökön Miskolcon, a Megyeházán.

    A kínai delegáció ezzel folytatta idén márciusban megkezdett tárgyalásait Borsod megye vezetőivel.
    Az immár konkrét területeket meghatározó együttműködési megállapodást Zhang Jianguo, Shandong kormányzó-helyettese, a küldöttség vezetője, valamint Mengyi Roland (Fidesz), a megyei közgyűlés elnöke írta alá.
    A megállapodás szerint kiemelt célként kezelik a vegyipari előállító, feldolgozó és értékesítő vállalkozások közötti kapcsolatok megteremtésének elősegítését és továbbfejlesztését, valamint együttműködési lehetőségeket keresnek a Shandong tartományban működő autóipari kutató és fejlesztő cégek, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében működő autóipari alkatrészeket és részegységeket gyártó vállalkozások között.
    Emellett megvizsgálják a Borsod-Abaúj-Zemplén megye mélyszíni szénbányászata által kínált gazdasági lehetőségeket, illetve támogatják a mezőgazdasági vállalkozások közötti üzleti kapcsolatok kialakítását.
    Az együttműködési dokumentumban kitértek arra is, hogy közreműködnek a vegyipar, az anyagtudomány, a nanotechnológia, a bányászat és az energetika területén elért kutatás-fejlesztési eredmények közvetítésében a vállalkozások felé, valamint támogatják az önálló Konfucius Intézet létrehozását a Miskolci Egyetemen, és segítik az idegenforgalmi vállalkozások közötti üzleti kapcsolatok fejlesztését.
    Mengyi Roland emlékeztetett arra, hogy Shandong tartomány képviselői idén – március után – már a második alkalommal érkeztek Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe.
    Zhang Jianguo, Shandong kormányzó-helyettese hangsúlyozta, hogy Borsod megyét kiemelt gazdasági partnerként tartják számon, hiszen itt található a shandongi központú Yantai Wanhua leányvállalata, a Wanhua-BorsodChem Kína legnagyobb kelet-közép-európai befektetése.
    A folyamatos tárgyalások elősegítik a jövőben a kölcsönös kereskedelmi kapcsolatok bővítését, a tőkebefektetések növelését és a beruházások elősegítését - tette hozzá Zhang Jianguo.

Views: 31

Comment

You need to be a member of The International NanoScience Community to add comments!

Join The International NanoScience Community

Welcome - about us

Welcome! Nanopaprika was cooked up by Hungarian chemistry PhD student in 2007. The main idea was to create something more personal than the other nano networks already on the Internet. Community is open to everyone from post-doctorial researchers and professors to students everywhere.

There is only one important assumption: you have to be interested in nano!

Nanopaprika is always looking for new partners, if you have any idea, contact me at editor@nanopaprika.eu

Dr. András Paszternák, founder of Nanopaprika

Partner network:

Next partner events of TINC

We are Media Partner of:

Badge

Loading…

© 2018   Created by András Paszternák, PhD (founder).   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service