Növelheti alkalmazotti létszámát a SZEFO Zrt. (in Hungarian)

Szeged, 2012. július 31., kedd (MTI) - A főleg megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató SZEFO Zrt. növelheti alkalmazotti létszámát, köszönhetően a meghatározó partnereivel kötött hosszú távú megállapodásoknak.

    A cég tízéves vállalkozási szerződést kötött az olaszországi DAMA S.p.A-val, és stratégiai megállapodást a francia Legrand-csoporthoz tartozó Legrand Zrt.-vel - a dokumentumokat kedden Szegeden írták alá a cégek vezetői.
    Kiss Sándor, a SZEFO Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az állami tulajdonú cég munkajogi létszáma 800 fő, az alkalmazottak mintegy 60 százaléka megváltozott munkaképességű dolgozó. A vállalkozás fő partnereivel létrejött hosszú távú megállapodások lehetővé teszik a meglévő munkahelyek megőrzését és újak létrehozását - hangsúlyozta a vezérigazgató.
    A szegedi cég több mint egy évtizede működik együtt a világ egyik legismertebb kötött-divatáru márkája, a Paul & Shark  tulajdonosával, a DAMA S.p.A-val. Az olasz céggel létrejött, tíz évre szóló, 35 millió euró keretértékű szerződés lényegesen szélesebb körű együttműködésről szól, mint a korábbi hároméves bérmunka-megállapodások – tudatta a vezérigazgató.
    A SZEFO Zrt. a jövőben a 2011. évi 200 ezer darabnál lényegesen több, a tervek szerint évente 260 ezer Paul & Shark terméket szállít a  DAMA S.p.A-nak. A partnerek emellett összehangolják hosszú távú termékfejlesztési és beruházási stratégiájukat, s kölcsönösen támaszkodni kívánnak egymás kutatásfejlesztési eredményeire, különösen az antibakteriális felsőruházati termékek előállításához használt nanosilver technológiára, amely a SZEFO Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem közös szabadalma – közölte Kiss Sándor.
    Andrea Dini, a DAMA S.p.A. alelnöke elmondta, hogy a szegedi vállalkozással több mint tíz esztendeje létrejött megállapodás ideje alatt a SZEFO Zrt. cége legnagyobb kötöttáru beszállítójává vált. Az üzletember hangsúlyozta, hogy a szegedi cégnek a távol-keleti konkurensekkel szemben is sikerült megőrizni versenyelőnyét. Bár Kelet-Ázsiában olcsóbb lenne a bérmunka, a SZEFO-nál lényegesen egyszerűbb a minőségbiztosítási célok elérése, és sokkal rövidebbek a prémium divatáruknál fontos szállítási határidők.
    A SZEFO Zrt. és Legrand Zrt. - illetve elődeik – együttműködése több évtizedre tekint vissza. A szentesi központú, a villamos rendszerek és informatikai hálózatok területén meghatározó piaci súlyú cég a kedden aláírt megállapodás szerint a jövőben a termék összeszerelési bérmunka kapcsán a SZEFO Zrt.-t tekinti legjelentősebb stratégiai partnerének.
    Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a szerződéskötés alkalmából hangsúlyozta: az államnak kötelessége támogatnia azokat a vállalkozásokat, amelyek munkalehetőséget teremtenek a fogyatékkal élőknek. Ezek között a cégek között is vannak, amelyek kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, és világszínvonalú termékeket állítanak elő - tette hozá.

Views: 28

Tags: Hungary

Comment

You need to be a member of The International NanoScience Community to add comments!

Join The International NanoScience Community

Welcome - about us

Welcome! Nanopaprika was cooked up by Hungarian chemistry PhD student in 2007. The main idea was to create something more personal than the other nano networks already on the Internet. Community is open to everyone from post-doctorial researchers and professors to students everywhere.

There is only one important assumption: you have to be interested in nano!

Nanopaprika is always looking for new partners, if you have any idea, contact me at editor@nanopaprika.eu

Dr. András Paszternák, founder of Nanopaprika

Publications by A. Paszternák:

Smartphone-Based Extension of the Curcumin/Cellophane pH Sensing Method

Pd/Ni Synergestic Activity for Hydrogen Oxidation Reaction in Alkaline Conditions

The potential use of cellophane test strips for the quick determination of food colours

pH and CO2 Sensing by Curcumin-Coloured Cellophane Test Strip

Polymeric Honeycombs Decorated by Nickel Nanoparticles

Directed Deposition of Nickel Nanoparticles Using Self-Assembled Organic Template,

Organometallic deposition of ultrasmooth nanoscale Ni film,

Zigzag-shaped nickel nanowires via organometallic template-free route

Surface analytical characterization of passive iron surface modified by alkyl-phosphonic acid layers

Atomic Force Microscopy Studies of Alkyl-Phosphonate SAMs on Mica

Amorphous iron formation due to low energy heavy ion implantation in evaporated 57Fe thin films

Surface modification of passive iron by alkylphosphonic acid layers

Formation and structure of alkylphosphonic acid layers on passive iron

Structure of the nonionic surfactant triethoxy monooctylether C8E3 adsorbed at the free water surface, as seen from surface tension measurements and Monte Carlo simulations

Next partner events of TINC

We are Media Partner of: