Elindult a regisztráció a Kutatók Éjszakája programjaira! Minden érdeklődőt várnak a legkülönbözőbb tudományágak képviselői, akik közérthetően és szórakoztató formában avatnak be a szakterületük titkaiba. Aki időben jelentkezik, szeptember 28-án semmiről nem marad le, és olyan dolgokba nyerhet bepillantást, melyekbe egyébként soha!

Szeptember 18-ától megnyílnak a regisztrációs felületek az idei Kutatók Éjszakája ingyenes programjaira. Ezen az éjszakán beléphetünk a kutatóintézetekbe, egyetemekre, és számos érdekességet megtudhatunk a minket körülvevő világról a tudomány segítségével.

Kiderül például, mik a 3D technika fizikai alapjai, hogy mit keresnek a klónok a növénytermesztésben, mi a bluebox technika háttere, vagy, hogy hogyan működik a fogfehérítés, de megtanulhatunk évgyűrűt olvasni is. Foglalkozhatunk genetikával, robotikával, nukleáris folyamatokkal, és bemutatkozik a MASAT1 magyar műhold stábja is. A Kutatók Éjszakáján ott lesz Dr. Zacher Gábor toxikológus, Németh Lajos meteorológus, Oroszi László feltaláló, Mérő László matematikus – hogy csak néhányat említsünk az ismertebb nevek közül. Emellett szinte minden helyszínen látványos fizikai és kémiai kísérletek várnak, de a bölcsésztudományok is képviseltetik magukat, éjszakára kinyit a Színművészeti Egyetem és a Magyar Táncművészeti Főiskola is. A központi programot idén a budapesti Városligeti Műjégpályán rendezik.


xxx
A Kutatók Éjszakája (Researchers’ Night) az Európai Bizottság kezdeményezésére és támogatásával Európa szerte megrendezett népszerű fesztivál. Az eseményt 2005 óta évente minden év szeptemberének negyedik péntekén rendezik, ez idén 2012. szeptember 28-ára esik. Az eseménysorozatot partnereivel karöltve immár hetedik alkalommal rendezi meg a Tempus Közalapítvány, és idén harmadízben a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. is társszervezője az eseménynek.

Votes: 0
E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of The International NanoScience Community - Nanopaprika.eu to add comments!

Join The International NanoScience Community - Nanopaprika.eu