3439916996?profile=originalGyőr, 2011. december 9. péntek (MTI) - A Graboplast Padlógyártó Zrt. az idén 5 százalékos forgalomnövekedésre, mintegy 16 milliárd forintos árbevételre és 500 millió forint körüli üzemi eredményre számít - mondta Jancsó Péter elnök-vezérigazgató pénteken sajtóbeszélgetésen.

    A győri székhelyű cég működésében egyre nagyobb szerepet kap az export, az árbevételnek több mint 90 százaléka a külföldi eladásokból származik. A vállalkozás 54 országba szállít, eladásai a dél-kelet-ázsiai térségben erődösnek, a termelés mintegy 35 százaléka már abban a régióban talál gazdára, nyugat-európai eladásai viszont visszaszorulóban vannak. A járművekben, sportcsarnokokban, irodaházakban használatos nagy kopásállóságú speciális padlók forgalma mind inkább meghatározó, az értékesítésbe kisebb arányt képviselnek a PVC-padlók.
    A cég egyik szabadalmaztatott újdonsága, a "baktériumölő" speciális padlótípus iránt érdeklődik a piac, az idén 50 ezer métert adtak el belőle. A nanoezüst, illetve nanotitán tartalmú padló különleges tulajdonsága, hogy eliminálja a baktériumokat. Ezt a terméket elsősorban kórházak, idős otthonok számára fejlesztették ki. További cél, hogy az iskolai, intézményi célra is alkalmassá tegyék.
    Jancsó Péter a jövő évre az értékesítés szinten tartását prognosztizálja. A kínai és az orosz piacon vár jelentős forgalomnövekedésre, amely kiegyenlítheti a más piaci térségekben bekövetkező csökkenést. 2012-ben fő feladatnak tekinti a hatékonyság javítását és a költségek visszaszorítását. A vállalatnál mintegy 550-en dolgoznak.

Votes: 0
E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of The International NanoScience Community - Nanopaprika.eu to add comments!

Join The International NanoScience Community - Nanopaprika.eu