Kutatók Éjszakája a Városi Műjégen (in Hungarian)

A Kutatók Éjszakája központi programjának 2012-ben a Műjégpálya ad otthont. Szeptember 28-án természettudomány, orvostudomány, műszaki tudományok, társadalomtudomány és a bölcsészettudományok is mind a jégen lesznek – garantáltan úgy, ahogy általában nem találkozhatunk velük.

A felsőoktatási intézményekkel és kutató intézetekkel karöltve a Kutatók Éjszakáját immár hetedik alkalommal rendezi meg a Tempus Közalapítvány, idén új központi helyszínen, a Műjégpályán. Szeptember 28-án a tudomány fesztiválköntösbe öltözik, a Műjég pedig egy éjszakára a tudományos ismeretterjesztés helyszínévé válik. Izgalmas és meghökkentő programok mutatják be a kutatókat, tudományos módszereket és eredményeket – érthető, élvezhető, szórakoztató formában.

A programok már délután három órától elkezdődnek, és tartanak másnap hajnalig. Az izgalmas előadások mellett számos workshop és interaktív műhely várja majd a látogatókat. Találkozhatunk például Budapesti Corvinus Egyetem Növénykórtani Tanszékével, melynek programjain a gyerekek is kipróbálhatják, milyen igazi kutatónak lenni. Kórokozók, gyümölcs DNS házilag, kutatóállomások, Növénydoki oklevél. Az ELTE Kőzettan-Geokémia Tanszék Vulkanológia csoportja a vulkánok világába kalauzol: vulkánkísérletek, vulkánkitörések zajlanak majd egész nap a Műjégen. A „Mókás Fizika” programon pedig, tudományos interaktív játékokat próbálhatnak ki a résztvevők. Az Erasmus program 25. születésnapja alkalmából indított Erasmus Szabadegyetem évadnyitó előadása is itt kap helyet.

A Kutatók Éjszakája az ország egyik legjelentősebb kutatás-fejlesztéssel foglalkozó eseménysorozata. A rendezvény Budapest mellett 29 városban, illetve 32 európai ország, 320 városában zajlik párhuzamosan, így izgalmas és különleges programokra lehet számítani mindenütt. Idén a Kutatók Éjszakája programjaira több mint ötvenezer látogatót várnak a szervezők az országban. Hogy milyen programok lesznek még, melyik programra kell előzetesen regisztrálni, és mi az, ami a legjobban érdekel, megtudhatod a www.kutatokejszakaja.hu oldalon! Keress minket a facebookon is!http://www.facebook.com/kutatokejszakaja


xxx
A Kutatók Éjszakája (Researchers’ Night) az Európai Bizottság kezdeményezésére és támogatásával Európa szerte megrendezett népszerű fesztivál. Az eseményt 2005 óta évente minden év szeptemberének negyedik péntekjén rendezik, ez idén 2012. szeptember 28-ára esik. Az eseménysorozatot partnereivel karöltve immár hetedik alkalommal rendezi meg a Tempus Közalapítvány, és idén harmadízben a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány is társszervezője az eseménynek.

Votes: 0
E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of The International NanoScience Community - Nanopaprika.eu to add comments!

Join The International NanoScience Community - Nanopaprika.eu