Erdészeti szakvásár Sopronban csütörtöktől szombatig

Sopron, 2012. szeptember 6., csütörtök (MTI) - Nyolcvan hazai és külföldi kiállító mutatja be termékeit a csütörtökön nyíló Erdészeti és Faipari Szakvásáron. Az InnoLignum elnevezésű szakkiállításhoz szakmai konferenciák kapcsolódnak, amelyek központi témája az innováció lesz - mondta a rendező Sopron Holding Zrt. kommunikációs munkatársa az MTI-nek.

    Kocsis Ágnes közölte: a hazaiakon kívül német, osztrák és román cégek az erdőgazdálkodás és a faipar területén alkalmazható új gépeket, szerszámokat, segédanyagokat mutatnak be az MKB Arénában és környékén összesen 7.000 négyzetméteren.
    Az intézmények pedig legfrissebb kutatási eredményeiket, az innováció terén tett újabb lépéseiket osztják meg a szakmával. A szakvásár lényegét sűríti egy szóba a címe is: az inno az innovációra, a lignum pedig a fára utal - tette hozzá a kommunikációs munkatárs.
    Az esemény sok szállal kötődik a soproni székhelyű Nyugat-magyarországi Egyetemhez, hiszen a kiállító cégek vezetőinek java része ott szerezte meg a faipari, illetve az erdőmérnöki diplomát - tette hozzá.
    Mindhárom nap lesznek konferenciák, szakmai tájékoztatók. A Faipari Mérnöki Kar megújuló energetikát érintő vizsgálatairól hallhatnak előadást az érdeklődők csütörtök délután a szakvásár konferenciatermében. Emellett szó lesz az elérhető nanotechnológiáról, az ipar és az informatika kapcsolatrendszeréről és a terméktervezés módszereiről is.
    Pénteken ismertetők hangzanak el egyebek között a tervező szoftver segítségével realizálható faépítészetről és a mobiltelefonos erdészeti alkalmazásokról. Szombaton a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara ad tájékoztatást arról, miként juthatnak új piacokhoz a vállalkozók az Enterprise Europe Network segítségével.


Views: 29

Comment

You need to be a member of The International NanoScience Community to add comments!

Join The International NanoScience Community

Welcome - about us

Welcome! Nanopaprika was cooked up by Hungarian chemistry PhD student in 2007. The main idea was to create something more personal than the other nano networks already on the Internet. Community is open to everyone from post-doctorial researchers and professors to students everywhere.

There is only one important assumption: you have to be interested in nano!

Nanopaprika is always looking for new partners, if you have any idea, contact me at editor@nanopaprika.eu

Dr. András Paszternák, founder of Nanopaprika

Partner network:

Next partner events of TINC

We are Media Partner of:

Badge

Loading…

© 2018   Created by András Paszternák, PhD (founder).   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service