Erdészeti szakvásár Sopronban csütörtöktől szombatig

3439919947?profile=originalSopron, 2012. szeptember 6., csütörtök (MTI) - Nyolcvan hazai és külföldi kiállító mutatja be termékeit a csütörtökön nyíló Erdészeti és Faipari Szakvásáron. Az InnoLignum elnevezésű szakkiállításhoz szakmai konferenciák kapcsolódnak, amelyek központi témája az innováció lesz - mondta a rendező Sopron Holding Zrt. kommunikációs munkatársa az MTI-nek.

    Kocsis Ágnes közölte: a hazaiakon kívül német, osztrák és román cégek az erdőgazdálkodás és a faipar területén alkalmazható új gépeket, szerszámokat, segédanyagokat mutatnak be az MKB Arénában és környékén összesen 7.000 négyzetméteren.
    Az intézmények pedig legfrissebb kutatási eredményeiket, az innováció terén tett újabb lépéseiket osztják meg a szakmával. A szakvásár lényegét sűríti egy szóba a címe is: az inno az innovációra, a lignum pedig a fára utal - tette hozzá a kommunikációs munkatárs.
    Az esemény sok szállal kötődik a soproni székhelyű Nyugat-magyarországi Egyetemhez, hiszen a kiállító cégek vezetőinek java része ott szerezte meg a faipari, illetve az erdőmérnöki diplomát - tette hozzá.
    Mindhárom nap lesznek konferenciák, szakmai tájékoztatók. A Faipari Mérnöki Kar megújuló energetikát érintő vizsgálatairól hallhatnak előadást az érdeklődők csütörtök délután a szakvásár konferenciatermében. Emellett szó lesz az elérhető nanotechnológiáról, az ipar és az informatika kapcsolatrendszeréről és a terméktervezés módszereiről is.
    Pénteken ismertetők hangzanak el egyebek között a tervező szoftver segítségével realizálható faépítészetről és a mobiltelefonos erdészeti alkalmazásokról. Szombaton a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara ad tájékoztatást arról, miként juthatnak új piacokhoz a vállalkozók az Enterprise Europe Network segítségével.


Votes: 0
E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of The International NanoScience Community - Nanopaprika.eu to add comments!

Join The International NanoScience Community - Nanopaprika.eu