About us on Hirado.hu (in Hungarian): Egy éves a NanoTudomány Nemzetközi Közössége


Megújult külsővel, átláthatóbb szerkezettel készül első születésnapjára a NanoTudomány Nemzetközi Közössége.

A 2007 novemberében elindított virtuális hálózat a jövőben az oldal szakmai színvonalának növelésére helyezi a fő hangsúlyt. Az 1200 regisztrált felhasználó között szinte valamennyi olyan tudományág képviselői megtalálhatók, ahol fontos szerepet tölt, illetve tölthet be a nanotechnológia.
Az elsősorban kutatókat, diákokat, ipari szakembereket és üzletembereket tömörítő weblapra a legtöbb látogató az USA-ból (25 %) és Magyarországról (15 %) érkezik.

Harmadik a sorban India (13 %), melyet Anglia, Németország és Kanada (3-3-3 %) követ. Az internetes naplók közül a legnagyobb sikere Hans Mikelson - A nanotechnológia oktatása című blogjának van. A naponta frissülő oldalon a tudományos élet újdonságai mellett helyet kapnak a pályázatokról, ösztöndíjakról és álláshelyekről szóló hírek is. A tematikus csoportok közül a Nanotoxicitást és a Nanopipettákat látogatják a legtöbben, aktívan bekapcsolódva az ezekben folyó tudományos eszmecserékbe.

Népszerű a magyar nyelvű csoport, mely a hazai "nano-híreket" szemlézi rendszeresen. A tagok által folyamatosan bővített eseménynaptár, kép- és videogyűjtemény teszi még vonzóbbá a Nanopaprika.eu-t a téma iránt érdeklődők számára. A NanoTudomány Nemzetközi Közössége öt, az elkövetkező hónapokban a világ különböző pontjain (Amerika, Portugália, Ausztria és India) megrendezendő nemzetközi tudományos konferencia médiatámogatója. A "NanoTudomány fűszeres világa" továbbra is vár minden érdeklődőt!

source: www.hirado.hu

Views: 3

Comment

You need to be a member of The International NanoScience Community to add comments!

Join The International NanoScience Community

Welcome - about us

Welcome! Nanopaprika was cooked up by Hungarian chemistry PhD student in 2007. The main idea was to create something more personal than the other nano networks already on the Internet. Community is open to everyone from post-doctorial researchers and professors to students everywhere.

There is only one important assumption: you have to be interested in nano!

Nanopaprika is always looking for new partners, if you have any idea, contact me at editor@nanopaprika.eu

Dr. András Paszternák, founder of Nanopaprika

Partner network:

Next partner events of TINC

We are Media Partner of:

Badge

Loading…

© 2018   Created by András Paszternák, PhD (founder).   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service